Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
    Карл съм на ti-ката навремето, на оригиналните 15-ки джанти (ЕТ 40,5, мисля са 6,5J) Никъде не е опирало, хем тя е с ниско окачване.
    Aз сега я карам моята със 185/60 15-ки лeтни Firestone и е екстра. Вчера ги сложих, че предишните ми летни Пирели П6000 195/55 не става нищо от тях и на мокро си е таковало мамето. Карах от София до морето и всичко си е ток и жица. Много съм доволен. Зимата пак съм с тоя размер. Разликата с 195/55 15 е 8мм в диаметър, така че няма как да опира. Даже по-добре вози от 195/55. Джантите са оригиналните Спийдлайн на 6,5 j
    (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Карл съм на ti-ката навремето, на оригиналните 15-ки джанти (ЕТ 40,5, мисля са 6,5J) Никъде не е опирало, хем тя е с ниско окачване.
      Радвам се че точно ти отговаряш аз се замислян дали да не сложа такива гуми за зимата 185/60/15 на джанти оригиналните за Ланча ЕТ37 6Ж, а ме е страх да не опира защото с 205/45/16 опираше при почти всяка неравност при джанти ЕТ40(с фланци 5мм) 7Ж. Та за настоящите Ланча джанти ме притеснява това ЕТ37 спрямо твоето което е било ЕТ40,5 но пък 6.5Ж уф много сложно

Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
      Aз сега я карам моята със 185/60 15-ки лeтни Firestone и е екстра. Вчера ги сложих, че предишните ми летни Пирели П6000 195/55 не става нищо от тях и на мокро си е таковало мамето. Карах от София до морето и всичко си е ток и жица. Много съм доволен. Зимата пак съм с тоя размер. Разликата с 195/55 15 е 8мм в диаметър, така че няма как да опира. Даже по-добре вози от 195/55. Джантите са оригиналните Спийдлайн на 6,5 j
      Колега благодаря за отговора. Пирели П6000 е една от най-гадните гуми които съществуват карал съм такива с дот 10(бяха на няма 2 години) свежи и меки и пързаляха и на мокро и на сухо нема такива боклуци
      ПП: Лятото колата се кара на 195/55/15 ЕТ35 7Ж
      ПП2: Знаете ли някой да продава хубави зимни гуми 185/60/15?
      Last edited by DJ; d.m.y г., 16:25.
      92' Alfa Romeo 33 1,4 boxer SW(66kW)-бивша
      95'Alfa Romeo 155 1,9TD(67kW)-бивша
      90'Alfa Romeo 33 1.7 16V boxer(97kW) -бивша
      00'Alfa Romeo 146 1.9JTD(77kW+)-настояща

Comment

• Днес докато чистих седалките, дигнах задните, за да видя какви мезета се крият под тях и за мое учудване намерих това. Кабела минава по протежението на цялата задна седалка и се скрива при останалите, които се намират зад шофьорската седалка, в колонката.
        Идея си нямам каква е тая букса...
        Въпроса ми е, има ли някой от вас такова животно и знаете ли за какво иде реч?
        Attached Files
        “Nothing great in the world was accomplished without passion.” ~ Georg Wilhelm Friedrich Hegel
        AR 145 1.4 TS 16v '97

Comment

• не е ли за нивомера на бензина.
          точка

Comment

• Буксата седеше разкачена. А проблем с нивомера нямам.
            “Nothing great in the world was accomplished without passion.” ~ Georg Wilhelm Friedrich Hegel
            AR 145 1.4 TS 16v '97

Comment

• Това е буксата за катапулта на шофьорската седалка... Бонд стайл
              Alfa Romeo 146 1.6i 16v t.s. 2000г.

Comment

• Аз май всяка година питам ама - на колко градуса трябва да се включи първата степен на перката? До сега температурата ми стоеше една милимунда под 80 и все съм си мислел, че някъде там се включва. Откак станаха жегите се загледах и температурата стига до 90 и тогава се включва първата степен.
                Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

• Е баш тогава, всичко ти е наред.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Е баш тогава, всичко ти е наред.
                    Идеално тогава. Мерсаж
                    Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

• Имам едно въпросче, което не е свързано със 145, но днеска към обяд имах малко работа в града и бях взел на баща ми служебният бус (Мерцедес Вито С110 СДИ, 2007-2008 г.). Нормално го карам, но в близост до Кауфланд Враца, турбото спря да се обажда. Някой може ли да каже какъв може да му е проблема?

ПП: По принцип е трябвало да посети сервиз на МБ преди 53 000 км, според компютъра на таблото. Паркирах на работа на паркинга и пробвах да вида до колко оборота ще вдигне буса. Резултата е около 2700 об/мин, повече не иска. Да не би да е влязъл в някакъв сервизен режим двигателя на този бус.
                      VW Passat 2.5 TDI 4 Motion '00 - now
                      Alfa Romeo 145 1.4 TS '98 - ex

Comment

• Първоначално публикувано от mihail_mladenov Покажи съобщение
                        Имам едно въпросче, което не е свързано със 145, но днеска към обяд имах малко работа в града и бях взел на баща ми служебният бус (Мерцедес Вито С110 СДИ, 2007-2008 г.). Нормално го карам, но в близост до Кауфланд Враца, турбото спря да се обажда. Някой може ли да каже какъв може да му е проблема?

ПП: По принцип е трябвало да посети сервиз на МБ преди 53 000 км, според компютъра на таблото. Паркирах на работа на паркинга и пробвах да вида до колко оборота ще вдигне буса. Резултата е около 2700 об/мин, повече не иска. Да не би да е влязъл в някакъв сервизен режим двигателя на този бус.
                        Влязъл е в сервизен режим.Това е някакъв проблем в електрониката.
                        Имаме същия служебен 2012г.,и има абсолютно същия проблем.Пробвай като тръгнеш го изгаси в движение и го запали на ново без да е на скорост,би трябвало да се оправи.Дръж го в по високи обороти.
                        Ние го карахме в Балкан стар и поръчаха някаква платка,която чакам да доставят за да я сменят.
                        155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
                        Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

• Сега по палих отново и го завъртях веднъж на паркинга и пак го форсирах и този път взе та си напълни оборотомера догоре. Да се надявам да се го оправил засега.

Мерси все пак за отговора.
                          VW Passat 2.5 TDI 4 Motion '00 - now
                          Alfa Romeo 145 1.4 TS '98 - ex

Comment

• здравейте колеги,такмо се бях оспокоил вече,сварших доста ремонти от миналата година(смених предни носачи и кормилни накрайници ноември 2012г,акомулатор март-2013,комплект съединител юни-2013)и такмо си викам малко да заделя парички за ремонт вкъщи и нещо започна да ми чука от кам шофьорската страна,когато варви колата не тропа да кажеш,че е носач,а пак аз познавам добре тропване на носач,когато маневрирам на място се чува пак,когато набия плавно спирачка в движение с нормална скорост пак тропне.Какво ще кажите вие,някой имал ли е такав проблем,мисля че е нещо малко но ме дразни,защото предницата ми е супер в момента.Ще се съветвам и с майстора ми,но разбирасе първо вас исках да питам.
                            Мерси,леко и без аварийно каране на всички.
                            Last edited by my_power88; d.m.y г., 13:31.
                            Alfa Romeo 146 ti
                            16V 1997г

Comment

• Първоначално публикувано от my_power88 Покажи съобщение
                              смених предни носачи и кормилни накрайници ноември 2012г
                              Кормилни накрайници вътрешни и външни ли си сменял или само външни?

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
                              AR 155 2.0 16v SUPER
                              Toyota Corolla 2014 S Premium
                              Moskvich 2140

Comment

• мисля че са външните....само ми свалиха гумата и ги развартяха на мн.удобно место са...ако тва са те.,!!!!!
                                нещо такова беше???
                                Attached Files
                                Last edited by my_power88; d.m.y г., 21:36.
                                Alfa Romeo 146 ti
                                16V 1997г

Comment

Working...
                                X